Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Zes op de tien coronapatiënten overleven intensieve zorgen: “Er was geen mogelijkheid om beter te doen”

Sinds het begin van de coronacrisis bedraagt de sterftegraad van patiënten op de afdeling intensieve zorgen 42 procent. Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique op basis van gegevens van Sciensano en een antwoord van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) op een vraag van parlementslid Georges Dallemagne (cdH).

1 reactie

  • Maarten anthonis

    4 jaar geleden
    ECMO is enkel voor enkelingen weggelegd, enkel universitaire ziekenhuizen hebben er enkele , in Leuven staan er volgens mij maar een twaalftal, en ze zijn verschrikkelijk duur in aankoop en gebruik en eens je aan zulke machine hangt heb je er als je er door komt ze al snel een paar weken nodig. Dus veel mensen kunnen er niet door gered worden , hier zal serieus getrieerd geweest zijn om te bepalen wie wel en wie niet.Benieuwd of ze er overal mogen aanschaffen, want ze zijn echt heel duur.
  1. Hoe ziet een dag van een ruimtevaarder in opleiding eruit? Onze journalist bezoekt de enige Belg op de astronautenacademie
    PREMIUM
    EXCLUSIEF

    Hoe ziet een dag van een ruimtevaar­der in opleiding eruit? Onze journalist bezoekt de enige Belg op de astronau­ten­aca­de­mie

    Met de voorstelling van de nieuwe lichting beroepsastronauten in 2022 schreef het Europees Ruimteagentschap (ESA) meteen ook een stukje Belgische ruimtevaartgeschiedenis. Na Dirk Frimout en Frank De Winne kreeg ons land er een derde astronaut bij: Raphaël Liégeois (36). Nu zijn basisopleiding op haar einde loopt, blikt onze wetenschapsjournalist Martijn Peters samen met hem terug op zijn eerste jaar aan de astronautenacademie van ESA.
  2. Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Delaplace mag van minister Dalle blijven zitten als CEO van de VRT: “Maar heel veel wrevel binnen de VRT”

    Frederik Delaplace mag voor Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aanblijven als CEO van de VRT. Dalle vindt dat Delaplace een zware inschattingsfout heeft gemaakt, al gebeurde dat met de beste bedoeling en vindt de minister het ook een belangrijk signaal dat de topman zich verontschuldigd heeft. Het is nu zaak het vertrouwen te herstellen, ten opzichte van de medewerkers, de buitenwereld en de betrokkenen, zei Dalle woensdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Volgens Dalle is er zeker ook binnen de VRT duidelijk heel veel wrevel over de manier waarop het allemaal gelopen is.