Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA INTERNAL

Universiteit Gent verklaart 400 online proeven ongeldig na fraude, eerlijke studenten misnoegd: “Ze kunnen toch alleen de valsspelers straffen?”

De Universiteit Gent verklaart een reeks online proeven waarop fraude is gepleegd ongeldig. Het gaat om testen van vier vakken in het eerste jaar van de opleiding burgerlijk ingenieur. Studenten wisselden onderling stiekem antwoorden uit via meerdere kanalen, waaronder een Google Document en Messenger. Dat alle proeven ongeldig verklaard worden, is een doorn in het oog van studenten die het spel eerlijk hebben gespeeld.

22 reacties

  • Arend Donderbusser

    4 jaar geleden
    chris delanghe wel even feiten nagaan voor je stelling lanceert: Studenten feesten echt niet meer dan vroeger, het aantal feestjes en cafés in Antwerpen is drastisch gedaald. Fuiven stoppen steeds vroeger. Overal camera's en repressie. En sinds de hervorming van het hoger onderwijs met studiepunten zit 3x je eerste jaar herhalen er niet meer in. Het was vroeger VEEL makkelijker om de kantjes er af te lopen. Over het onderwijsniveau, dat is een andere zaak, dat is mijns inziens gedaald.
  • Bart Timperman

    4 jaar geleden
    Wel naïef om te veronderstellen dat men studenten thuis achter de pc een examen kan laten afleggen terwijl m'n online op elke wijze fraude kan plegen, zelfs met een camera op de student gericht
  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    Dat kon men weten van zodra men online examens toeliet, zal niet beperkt gebleven zijn tot eerstejaars ingenieur. Ik vind het ook niet eerlijk dat de niet fraudeurs het nu moeten bekopen en ook opnieuw examen doen, men kan beter de fraudeurs eruit halen en ook eens gaan kijken in de andere faculteiten.
  • Johan Planckaert

    4 jaar geleden
    wat dacht men nu aan de unief, dat de studenten niet alle middelen zouden gebruiken om een beter resultaat te krijgen? Spieken ( zuren zeiden we) is toch eigen aan de student? Ik had zelf altijd onderscheiding of grote onderscheiding, kende men stof zeer goed maar toch deed ik het regelmatig bij overhoringen, gewoon vr de kick, in onze tijd met zuurbriefjes. Heerlijk spannend. éenmaal tegen de lamp gelopen op een overhoring duits in het middelbaar, met mn medestudenten eens goed om gelachen ..
  • Juliette Nijs

    4 jaar geleden
    dit zal men nooit kunnen tegen gaan met online examens. Men vergeet dat de student niet enkel over de laptop/pc beschikt waarop men het examen aflegt, maar dat hij wel wat meer apparaatjes in huis heeft om ongezien in te zetten