Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Viroloog Steven Van Gucht: “Evolutie toont aan dat het virus sterk is teruggedrongen”

Alle tendensen blijven dalen, zo blijkt uit de laatste coronacijfers die werden gepresenteerd door het Nationaal Crisiscentrum. “Deze evolutie toont aan dat het virus sterk is teruggedrongen dankzij de inzet van ons allemaal”, zei Viroloog Steven Van Gucht. De afgelopen 24 uur werden wel opnieuw 140 nieuwe besmettingen gerapporteerd, dat zijn er fors meer dan een dag eerder. 

30 reacties

  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Snap ook niet dat in mijn Nederland het mondkapje buiten het huis niet verplicht is. Men doet net of het virus zwakker geworden is.
  • christiane vandecasteele

    4 jaar geleden
    volledig akkoord met Frans Huygen . Van Ranst doet zeker z'n ogen toe vanaf hij buitenkomt , want hij heeft het volste vertrouwen in de bevolking verklaart hij dagelijks in de media. Die vent ziet echt niets en weet echt niet meer hoe hij alles moet draaien en keren !Maar ja als Van Ranst himself geen masker draagt waar het verplicht is !
  • Peer van Dijk

    4 jaar geleden
    Het virus zal in de zomer vanzelf uitsterven dankzij sterke en directe uv-straling.
  • Marianne Paredis

    4 jaar geleden
    De verspreiding van het virus is teruggedrongen, niet het virus zelf ! Dank zei de quarantaine zijn de cijfers nu goed maar door deze mededeling gaan de mensen zich losser gedragen dus ik vind dit verkeerde informatie
  • wilfried saenen

    4 jaar geleden
    Mannekes... Als jullie allemaal zoveel schrik hebben op besmet te geraken sluit uzelf dan terug op. Moest er in april evenveel getest worden als nu dan had je cijfers van enkele duizenden per dag. Opnamens wil ook zeggen dat je wanner het ziekenhuis binnen gaat bv voor een operatie aan een teen je ook getest word en indien positief wordt je ook geregistreerd als opgenomen covid patiënt.