Een agent voor het bewuste flatgebouw in Göttingen (Nedersaksen), een stad op zo’n 4,5 uur rijden van Luik.
Volledig scherm
Een agent voor het bewuste flatgebouw in Göttingen (Nedersaksen), een stad op zo’n 4,5 uur rijden van Luik. © EPA

Corona-uitbraak na Suikerfeest in Duitsland: massatest onder flatbewoners

Zo'n 700 bewoners van een flat in het Duitse Göttingen worden vanaf vandaag getest op besmetting met het coronavirus. Dit vanwege een Covid-19-uitbraak na de viering van het einde van de ramadan door enkele families die in het gebouw wonen. Er zijn al ruim 100 besmettingsgevallen vastgesteld en ruim 200 personen zitten in quarantaine. 

13 reacties

  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    In flatgebouw allemaal dicht bijeen is dus bewezen waanzin. In zo'n gebouwen is te weinig ventilatie, net zoals in sporthallen enz... Waar meerdere mensen samenkomen is er géén enkel probleem indien voldoende ventilatie en eventueel mondmaskers. Binnen een tiental dagen zullen we echt weten hoe 'erg' dit virus zich verspreidt in open lucht want in Amsterdam met 5000 en in de VS ook massale protest bijeenkomsten maar beide in open lucht. Indien een forse stijging van covid-19 uitblijft dan...
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Als mensen niet gestraft worden, vegen ze overal hun voeten aan. Stop met mensen vriendelijk en voorzichtig op hun plichten te wijzen, zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dat merk je elke dag in allerlei situaties.
  • Eduard Janssens

    4 jaar geleden
    Ondanks dit virus , al die ellende al die doden zijn er nog steeds personen die egoistisch zijn ingesteld ze moesten eens een stukje van de wereld missen zijn zorgen nog voor meer ellende en de aanhoudende besmettingen .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Het zou van overheidswege klaar en duidelijk moeten gesteld worden dat men in dergelijke situatie zelf moet instaan voor alle schade, ook het testen van degenen die mogelijk zouden "kunnen" besmet geworden n zijn... Degenen die de regels respecteren moeten daar niet voor opdraaien en er is al geld te kort.
  • Jan Dewolf

    4 jaar geleden
    Wat zal de impact zijn in Amsterdam en Rotterdam waar duizenden het nodig vonden om dicht op elkaar te betogen voor een feit dat in de VSA gebeurde ? Dan was er in het programma Op1 van de Nederlandse TV een pipo die het bewonderingswaardig vond dat ze het ondanks de Coronamaatregels de moed opbrachten te betogen .