Hoofdverdachte Christian Brückner en het huis waar hij in verbleef in Portugal. Volgens documenten die Der Spiegel kon inkijken, fantaseerde hij in chats over het ontvoeren en seksueel misbruiken van kinderen.
Volledig scherm
Hoofdverdachte Christian Brückner en het huis waar hij in verbleef in Portugal. Volgens documenten die Der Spiegel kon inkijken, fantaseerde hij in chats over het ontvoeren en seksueel misbruiken van kinderen. © AFP/BILD

“Duitse verdachte fantaseerde in chats over het ontvoeren en seksueel misbruiken van kinderen”

De vermeende moordenaar van Madeleine McCann “wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken”. Dat schreef Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Intussen wordt onderzocht of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in Duitsland.

2 reacties

  • Christel Bruers

    4 jaar geleden
    weer een voorbeeld dat daders van seksueel misbruik NOOIT mogen vrijkomen. Het is toch niet moeilijk om die gasten de rest van hun leven op te sluiten !In de gevangenis kunnen ze tenminste met werk nog iets opleveren.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    "vossen verliezen hun haar maar hun streken niet" . Men schuilt zich achter "mensenrechten" maar sommige mensen zijn rechten onwaardig. Zij moeten geen tweede kands krijgen als de lijnen van wat màg en wat niet kàçn, duidelijk genoeg zijn.
  1. Hoe inbrekers er “per ongeluk” voor zorgden dat verdachte in zaak Maddie achter tralies belandde voor verkrachting op 72-jarige Amerikaanse
    LIVE

    Hoe inbrekers er “per ongeluk” voor zorgden dat verdachte in zaak Maddie achter tralies belandde voor verkrach­ting op 72-jarige Amerikaan­se

    De hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann zit in de gevangenis voor het verkrachten en slaan van een 72-jarige Amerikaanse toeriste. De Duitse man, Christian Brückner, viel de vrouw aan in haar huis in het Portugese Praia da Luz - ongeveer 18 maanden voor de verdwijning van het Britse meisje. Hij werd gevat nadat inbrekers beelden hadden ontdekt van twee afzonderlijke aanvallen op een oudere én een jonge vrouw, die zowel waren vastgebonden als verkracht. Een DNA-spoor bracht de Duitser nadien in verband met de verkrachting van de 72-jarige vrouw.
  2. Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappeniers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappe­niers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    De bevoegde Belgische autoriteiten hebben gisteren besloten om het dossier van de op Tenerife vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar nog altijd vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) naar het federale niveau te tillen. Concreet kan het federaal parket nu ook onderzoeksdaden voorstellen aan het Spaanse gerecht en manschappen sturen. Het blijft voorlopig een mysterie wat er precies is gebeurd, stelt onze collega ter plaatse op het Spaanse eiland vast.