© Photo News

Supporters Standard over toekomst Michel Preud’homme: “Communicatie is in Luik nooit het sterkste punt geweest”

Het blijft wachten op uitsluitsel over de toekomst van Michel Preud’homme. Blijft hij trainer van Standard of niet? Ook de supporters willen het stilaan weten. “Communicatie is in Luik nooit het sterkste punt geweest.”

Bob Faesen

Vanavond om 20u komt Standard op zijn website met het eerste deel van een interview met Michel Preud’homme. De video is al eerder opgenomen, maar het is de verwachting dat zijn toekomst pas in deel twee besproken zal worden. Ondertussen wacht iedereen in spanning af, zo ook de supporters. La Famille des Rouches, de overkoepelende supportersorganisatie van Standard, wil pas reageren nadat de beslissing van MPH is gemaakt.

Te duur

Bij enkele supportersclubs konden we wel al een reactie rapen. Marc Fraussen, voorzitter van Roodhemden Rekem 2000, zou er niet rouwig om zijn mocht Preud’homme inderdaad stoppen als trainer. “Ik ben geen groot fan”, zegt hij. Fraussen vindt dat de prijs-kwaliteitverhouding niet goed zit. “Ik heb in de media cijfers gelezen waar ik misselijk van werd. In mijn ogen is dat een van de grote oorzaken van de huidige problematiek. Als ik bepaalde bronnen mag geloven, verdient Preud’homme op twee jaar tijd vijf miljoen euro bruto. Dan mis je alle zin voor realiteit. Met alle respect voor wat Preud’homme in het verleden bij onze club bereikt heeft: dat bedrag is te hoog.”

Fraussen vond daarnaast dat het heilige vuur ontbrak bij Preud’homme. “Als je dan weer leest dat hij ‘Standard niet zal laten vallen’ heb ik mijn bedenkingen. Welke meerwaarde kan hij nog bieden? Ik vind de operatie, zoals wel meerdere van de huidige voorzitter, niet geslaagd. Misschien waren we ook wat verwend na het jaar onder Sa Pinto. Die man was onorthodox maar op een of andere manier pakte de mayonaise toen toch”, aldus Fraussen, die vindt dat de beslissing te lang op zich laat wachten. “De communicatie is gebrekkig, maar dat is nooit hun sterkste punt geweest. Ondertussen worden wij wel verondersteld abonnementen aan de man te brengen. In coronatijden is dat al niet makkelijk.”

Sportief directeur

Eddy Janssis van The Red Bull Dogs in Borgloon heeft een andere mening. “Ik ben pro-Preud’homme en heb een goede band met hem. Nu, de resultaten zijn er niet en het spel was ook niet altijd goed. Hoe dat kwam? Misschien was er sprake van een generatiekloof en was de strenge Preud’homme geen match met bepaalde individuen. Die clashes met Mpoku en Carcela waarover bericht is geweest, zullen niet voor niks gebeurd zijn.”

Janssis verwacht dat MPH straks als sportief directeur aanblijft. “Een sportief directeur had je nu niet echt, want dat combineren met een job als trainer is niet eenvoudig. Dan zal Michel zich ook kunnen bezighouden met het sportieve plaatje en heeft Standard nog Venanzi en Grosjean voor de andere zaken.”

Over de manier van communiceren is Janssis best tevreden. “Ik vind communicatie via de eigen kanalen een goede manier. Iedereen kan op het gepaste moment kijken wat er allemaal gezegd is geweest. Het is directer met de supporters en ik vind dat niet slecht. Ik had de indruk dat de reguliere media soms te veel op de man spelen en dit is volgens mij daar een gevolg van. Dat de kritische noot nu zal ontbreken? Supporters hebben genoeg gezond verstand om te weten wat er gaande is”, besluit Janssis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer