Na politiegeweld in Amerika: “Pak structurele discriminatie in België nu aan”

© Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Verschillende verenigingen roepen op om structureel racisme in België aan te pakken. De collectieve verontwaardiging in België over wat er in de Verenigde Staten gebeurt, contrasteert met het uitblijven van tastbare, ambitieuze acties om structureel racisme hier aan te pakken. Dat zegt Orbit vzw.

Bij de politie, in het onderwijs, op de arbeidsmarkt, in de toegang tot huisvesting en in de zorg. De Black Lives Matter-betogingen in België zijn geen blijk van solidariteit met de slachtoffers in de VS. Het zijn directe uitingen van een diep gevoel van herkenbaarheid, klinkt het bij Orbit vzw, die zich inzet voor diversiteit en migratie. De vereniging roept de politiek op om met tastbare, ambitieuze en uitvoerbare acties te komen om te bewijzen dat de verontwaardiging over racisme geen pose is, maar een oprechte stap naar maatschappelijke verandering.

Ook het Internationaal Comité vzw, een vereniging van 350 sociaal culturele organisaties van mensen met een migratieachtergrond, is diep verontwaardigd over de gebeurtenissen in de VS. “Laatste kans om Amerikaanse toestanden te voorkomen”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen