De Nederlandse premier Mark Rutte tijdens het debat gisteravond in de Tweede Kamer.  De figuur van Zwarte Piet leidt al jaren tot felle discussies bij onze noorderburen.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte tijdens het debat gisteravond in de Tweede Kamer. De figuur van Zwarte Piet leidt al jaren tot felle discussies bij onze noorderburen. © ANP

Nederlandse premier meent dat Zwarte Piet uit straatbeeld zal verdwijnen

De uitspraak van Nederlands premier Mark Rutte dat hij verwacht “dat over enkele jaren bijna geen Piet meer zwart zal zijn” leidt tot blijdschap én onbegrip. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet noemt de ommezwaai van de regeringsleider “beter laat dan nooit”. Het Sint en Pietengilde stelt juist dat Zwarte Piet “wordt meegesleept in een debat over racistisch politiegeweld”.

5 reacties

  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Belachelijk dat dit erbij betrokken wordt . Heeft daarmee niks te maken .
  • dirk vrancken

    4 jaar geleden
    Wie blijft zich hier toch mee bezig houden ? Staat het u niet aan wel doe dan niet mee met Sinterklaas en blijf in uw kot.
  • Philip Van Hecke

    4 jaar geleden
    Ik ben al dat politiek correct gedoe stilaan grondig beu aan 't worden. Ik denk dat we dit jaar Sinterklaas gewoon gaan afschaffen. Zijn we ineens van deze hele zinloze discussie vanaf, en kunnen de moraalridders iets anders zoeken om over te zeuren.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Daar gaan we weer. Voor diegenen die de Sinterklaas mythe niet kennen: Sint-Nicolaas is de beschermheilige van de kinderen, armen, zeelieden, kooplieden... en reist samen met zijn assistent Piet rond op de daken om de brave kinderen te bedenken met cadeautjes en snoep. Hij beleeft een actieve nacht, want hij doorkruist F, B, LUX, NL, D en A. De hele avond lang gaat hij door een schoorsteen. Dan wordt toch iedereen zwart?
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Is er nu niets belangrijk dan discussies of zwarte piet die een historisch evenement is!