(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Wannes Nimmegeers

Woonzorgcentra mogen vanaf 10 juni meer bezoekers ontvangen: “Veel mensen snakken hiernaar”

De Vlaamse taskforce voor de woonzorgcentra heeft een nieuwe bezoekersregeling uitgewerkt die op 10 juni ingaat. Dat meldt de Taskforce Zorg in een persbericht. “Heel veel mensen snakken hiernaar en zullen aftellen naar 10 juni”, reageert Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Ook de zorgkoepels bejubelen de regeling, maar ze wijzen ook op een aantal moeilijkheden. 

30 reacties

  • Veerle Versweyveld

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad hoge tijd dat die bewoners uit hun KOT kunnen .Ze hebben terug de aandacht nodig van hun kinderen en familie .Ze zinken steeds verder weg in hun verdriet .
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Zei een bewoonster WZC, op tv: "Ik laat de deur van mijn kamer open, dag en nacht." Verlucht aub de kamers. Laat het een beetje tochten: is goed als soort ontsmetting, en ook tegen insecten allerhande. Geen ingeblikte lucht uit de airco, maar frisse wind van buiten.
  • Claudine Vyncke

    4 jaar geleden
    Is het een goed idee om je familielid aan de deur van het rusthuis af te halen en terug te brengen, zonder zelf binnen te gaan? Allebei met mondmasker op. Gewoon voor een kleine wandeling.
  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    Voor het mentale welbevinden van die oude mensen is dit hoogdringend ! Ik las vandaag dat meer dan 63 % van de overlijdens mensen in en uit wooncentra zijn. Gingen al vroeger in quarantaine, dus binnengebracht door zorgverleners, medici of leveranciers. Wanneer geeft men dat eens toe ?
  • Fabienne Somers

    4 jaar geleden
    Je bent 97 jaar en je hebt je enig kind gedurende 3 maanden alleen op afstand gezien, wat wuiven want praten kan niet meer, je hoort niet goed meer. De laatste 2 weken je enige kleindochter gedurende 2 keer 30 minuten achter plexi glas. Misschien komt er een versoepeling! Voor mijn moeder is het enige wat nog waarde heeft dat we haar eens kunnen knuffelen. Als je dan van deze knuffel doodgaat op die leeftijd is dit te verkiezen boven sterven door eenzaamheid of verlatingsangst.