Aan dit bureau in de kelder van een Antwerps flatgebouw vlak bij het Rivierenhof hielden speurders één van de verdachten discreet in de gaten. © rr, pdr

Twee Antwerpse broers blijven aangehouden in zaak rond gijzeling 13-jarige jongen

De twee Antwerpse broers L., Yassin en Abderrahman, blijven aangehouden in het onderzoek naar de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk. Dat bevestigt het parket van Limburg. De broers moesten samen met de vier andere maandagnacht gearresteerde broers verschijnen voor de raadkamer van Tongeren. Die verlengde vrijdagnamiddag hun aanhouding.

blg

De raadslieden van vier verdachten, onder wie Khalid Bouloudo, hebben een uitstel gevraagd naar de raadkamerzitting van dinsdag. Donderdag belandde ook de zus van Khalid achter de tralies. Er zijn verder een 21-jarige vrouw en een 44-jarige man gearresteerd. De onderzoeksrechter moet over die twee personen nog een beslissing nemen.

Na de gewelddadige ontvoering van de dertienjarige in de nacht van 20 op 21 april werd door de bende rond Bouloudo vijf miljoen euro losgeld geëist. De jongen is de zoon van E.T. uit Genk, die vorig jaar met oom M. veroordeeld werd in een grootschalig proces rond de smokkel van heroïne, cocaïne en xtc in geprepareerde voertuigen met verborgen ruimtes. Er was in twee schijven, eerst 300.000 euro en dan 30.000 euro, losgeld voor de jongen betaald. De bende gaf de familie tweemaal een teken van leven van de jongen.

Het losgeld werd op afgesproken plaatsen achtergelaten. Kort na middernacht maandag wandelde de jongen na 42 dagen gevangenschap te voet naar huis. Het parket bevestigde vrijdag dat er donderdag een huiszoeking plaatsvond in de ouderlijke woning van Khalid Bouloudo in Maaseik. Die ouders verbleven blijkbaar tijdens de ramadan in Marokko. Mogelijk heeft de bende de jongen dus ook ondergebracht in het ouderlijke huis van Bouloudo. Aanvankelijk waren de arrestanten in verdenking gesteld van gijzeling van een minderjarige, maar het Limburgse parket heeft de onderzoeksrechter bijkomend gevorderd voor de tenlastelegging criminele organisatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER