‘Die zever dat Van Ranst heeft gezegd dat het maar een mild griepje was, mag gaan stoppen. Zoek het op, je zal geen enkel citaat van mij in die zin vinden’
Volledig scherm
PREMIUM
‘Die zever dat Van Ranst heeft gezegd dat het maar een mild griepje was, mag gaan stoppen. Zoek het op, je zal geen enkel citaat van mij in die zin vinden’ © Thomas Nolf

INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Een tweede golf onder controle krijgen, dat is nog nooit gelukt met een respiratoire epidemie”

Op het hoogtepunt van de coronacrisis was hij haast de held van de natie, nu slikt hij steeds vaker kritiek. “De dag dat je de hemel wordt ingeprezen, zijn ze de messen van de guillotine al aan het slijpen”, weet Marc Van Ranst, nog steeds ’s lands bekendste viroloog. 

56 reacties

  • Rudi Compte

    4 jaar geleden
    Voor men kritiek uit op Marc van Ranst lees dan tenminste het interview hierboven deftig . Daar geeft hij toch alles duidelijk aan waarom er dingen zijn veranderd en zoals hier gezegd word verzwegen. Niet deze beste man zijn schuld.In mijn ogen een goede en rustige viroloog die het in mensentaal goed kan verwoorden iets beter nog dan zijn collega Steven van Gucht die ook mijn volledige steun heeft . Topmensen waar je alleen respect voor kunt hebben.
  • Geert Ferket

    4 jaar geleden
    Angstige mensen hebben iemand nodig die hen gerust stelt. Het dagelijkse praatje met Van Ranst op tv had voor vele bangeriken een uiterst kalmerend effect. Dan spelen zijn onbekwaamheid en mediageilheid geen rol meer.
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Rutte in Nederland is geen viroloog, maar heeft het land als de beste er door geloodst, met minder doden en besmettingen, geen gesloten bedrijven, geen 50 miljard aan steun uitgegeven, en heeft dus een gezonde economie overgehouden! HIJ is nu bij de top 3 van Europa, samen met Duitsland en Oostenrijk, op vlak van het best geleide land tijdens Corona! Of ze hebben daar andere virologen of geen, ik weet het niet....!
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    De eerste golf binnenlaten was nochtans heel gemakkelijk. Jullie hebben niets ondernomen. Nu voelt een deel van de bevolking zich "beschermd" met een zelf gemaakt mondmaskertje dat zo lek is als een zeef en waar de overheid nog altijd het papieren filtertje moet voor leveren. Verder voldoet het aan geen enkele europese norm. Dus succes is terug verzekerd.
  • Bettina de bruecker

    4 jaar geleden
    Toen in het heetst van de strijd werd deze man op handen gedragen...nu zoveel later door het slijk gesleurd...is iedereen vergeten hoe deze mens dag en nacht opofferende om ons te informeren terwijl de regering dit niet deed?