Walter Ogrod door de jaren heen. Hij zat in totaal meer dan 28 jaar vast.
Volledig scherm
Walter Ogrod door de jaren heen. Hij zat in totaal meer dan 28 jaar vast. © ap

Na 23 jaar in de dodencel is onschuldige Walter (55) vrijgelaten

Na 23 jaar in de dodencel, heeft de 55-jarige Walter Ogrod vrijdag de gevangenis nabij Philadelphia als een vrij man verlaten. DNA-onderzoek op materiaal van zijn vermeende 4-jarige slachtoffer wees uit dat iemand anders de moord in juli 1988 moet hebben gepleegd. De rechter vernietigde het eerdere vonnis.

6 reacties

  • M Veo

    3 jaar geleden
    DNA van bij geboorte nemen om vervalsingen en vegissingen uit te sluiten. Het tast je privacy niet aan als je niets mispeutert. Kan wel een probleem worden als de vader niet de echte vader blijkt te zijn.;)
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Ze schrijven graag over de USA . Maar hoe zit het hier eigenlijk ? Hier scoren de speurders en politie ook graag hoor.
  • mike dierickx

    4 jaar geleden
    Nog maar eens een voorbeeld van wat voor een achterlijk land de USA is. Zelfs al zou hij schuldig geweest zijn, een geesteszieke hoort niet in een gevangenis thuis, al zeker niet op death row.
  • Gaston Foubert

    4 jaar geleden
    DNA afnemen is niet alleen nodig om criminelen te vatten maar ook om onschuldigen vrij te pleiten. Dit kan van bij de geboorte en zou verplicht moeten zijn.
  • Philippe Schotte

    4 jaar geleden
    Jammer genoeg is hij niet de eerste en zeker niet de laatste . Dank zij DNA komen er gelukkig regelmatig gevangenen vrij waarvan sommigen al meer dan 30 jaar geleden onschuldig werden opgesloten !