Een coronapatiënt in het ziekenhuis van Manaus, Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt in het ziekenhuis van Manaus, Brazilië. © REUTERS

Aantal coronapatiënten groeit wereldwijd harder dan ooit: “De pandemie is nog volop gaande”

Het aantal gevallen van corona in de wereld groeit harder dan ooit. In twee dagen tijd kwamen er ruim een kwart miljoen besmettingen bij. Wereldwijd ontstaan er nieuwe brandhaarden. De Nederlandse viroloog Marion Koopmans waarschuwt: “Het virus is nog niet uitgeraasd. De pandemie lijkt in Europa op zijn retour, maar is nog volop gaande.”

52 reacties

  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    China exporteert veel naar Europa en de VS maar sluiten hun markt af en Trump duldde dat niet meer , en toen werd Corona losgelaten om wraak te nemen op Trump maar de VS alleen treffen kon niet want dat zou de ondergang betekenen van China en snel uitlekken wie de daders waren en dus Europa erbij genomen en is dus niet zo verdacht en de gevolgen de ganse wereld besmet en overal een ontwrichte economie behalve in China moet er nog zand zijn Europa slaap verder !
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Kan een homeopathisch vaccin niet gemaakt worden de gekte is de wereld niet uit, alles op vaccin zeten waarom ? wetenschappers ontwikkel een goed antiviraal middel om de mensen te behandelen en niet alle geld naar een vaccin zou al een stap vooruit zetten
  • Jan vanderwallen

    4 jaar geleden
    We zullen moeten vegen voor eigen deur, dat virus heeft veel centen gekost en het zal nog jaren blijven kosten.
  • Martin Soetaert

    4 jaar geleden
    Dan is het een kwestie van tijd voor dit opnieuw in Europa zal toeslaan.
  • joseph Leysen

    4 jaar geleden
    Uit al die reakties kan je de groepen samenstellen: realisten (mensen die begrijpen dat de maatregelen nodig en gegrond zijn), de doemdenkers (mensen die nooit positief in het leven staan en overal de zwarte kant zien-), en onnozelaars ( sorry voor de benaming, maar doen of er niets aan de hand is zoals gisteren met hun manifestaties, hoe nobel ook in bedoeling, zijn meestal ook die de regels aan hun laars lappen) Kies maar waar je wil bijhoren.