Theo Francken (N-VA) en Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA) en Paul Magnette (PS). © Photo News/VRT

“N-VA smeekt om aan de macht te komen”: Magnette (PS) reageert op uitgestoken hand van Francken

PolitiekDe N-VA smeekt om federaal opnieuw aan de macht te komen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette zondag verklaard in De Zevende Dag, nadat N-VA-kopstukken Theo Francken vandaag in De Zondag de hand uitstak naar PS. “We zijn toe aan een historisch akkoord”, aldus Francken die wil dat PS een regering vormt met zijn partij. Paul Magnette (PS) lachte zijn voorstel net niet weg in De Zevende Dag. “PS is ‘incontournable’, N-VA niet”, zegt Magnette.

234 reacties

  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De N-VA smeekt op haar blote knieën om toch in de federale regering te mogen, omdat ze heel goed weten dat vier jaar oppositie voeren met het VB, ze totaal gaan opgegeten worden door het VB. De toon van N-VA tegen de socialisten is daarom héél wat milder dan enkele maanden geleden. Maar vergeet niet dat het jarenlang bashen van de socialisten en de Walen evenwel haar sporen nalaat bij Magnette.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    VB had de eer om 100000euro aan media campagnes te spenderen in de maand mei..Dan heb ik liever PVDA waar allel mandatarisen de helft van hun wedde aan de gezondheids zorg schenken .Dat is voor de mensen zorgen ..Ben geen PVDA stemmer maar juist is juist .
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Het politieke landschap herbronnen, ofwel één regering voor het land waar elke stem gelijk is, ofwel een confederalisme waar elke regio (3) verantwoordelijk is voor alle departementen van die regio. Schaf senaat en provincieraden af, max. twaalf ministers per regio en wie de meeste voorkeurstemmen heeft wordt éérste minister van de betreffende regio. Waarom alles zo ingewikkeld maken als het ook simpel kan?
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Ik heb Magnette nog nooit zijn hand weten uitsteken! Tenzij het was om geld van Vlaanderen aan te nemen. Hij noemt dat "solidariteit"... Alsof de PS niet staat de springen om te regeren? De pot verwijt de ketel! Misschien moet de burger dan maar de knoop doorhakken bij nieuwe verkiezingen, waarvan de uitdlag moet gerespecteerd worden, zoals in een ECHTE democratie?
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Ipv. te zeggen dat sommige ideeën van PS 'interessant' zijn zou Francken beter concrete voorstellen doen over het beleid van de volgende regering. PS: De geschiedenis leert ons dat bij verkiezingen vlak na een crisis meer gestemd wordt met emotie en woede dan met ratio en realiteitszin.