Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © Photo News

NMBS niet op de hoogte gebracht van gratis treinritten. Koen Geens: “Als dat niet gebeurde, moeten we in eigen boezem kijken”

NMBS-baas Sophie Dutordoir is niet opgezet met de manier waarop de superkern gisteren beslist heeft om iedere inwoner een Rail Pass van de NMBS te bezorgen. "De manier waarop gisteren zonder enig overleg een beslissing is genomen, stelt ernstige vragen", stelt Dutordoir op Twitter. “Het is correct dat de regering met Sophie Dutordoir contact moet opnemen. Als dat niet gebeurd is moeten we in eigen boezem kijken”, reageert minister van Justitie Koen Geens bij VTM NIEUWS. 

169 reacties

  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Gratis treinritten = nog groter gat in de staatsschuld of vergelijkbaar met het oude Rome waar ticketjes voor het Colosseum gratis werden uitgedeeld door de politici die zo de gunst van het publiek afkochten ?
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Als een minister zelfs niet weet wat een regering doet is het al ver gekomen. Meestal heeft hij wel kritiek op andere partijen, maar zelfkritiek is niet aan de orde volgens hem.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Weer een staaltje van Belgische politieke kunst: een beslissing nemen waar er slechts 2 actoren zijn, en de tweede actor is... niet op de hoogte! Proficiat!
  • Joske Zeeuw

    4 jaar geleden
    Dus geen Rail Pass en geen 300 euro van de werkgever. Tot zover de goed nieuws show vanuit de regering. Na de verklaring dat de grenzen open waren maar de buurlanden van toeten of blazen wisten hebben ze nog niets bijgeleerd.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Aan alle Belgische residenten. Dus ook aan de mensen zonder de Belgische identiteit.