Bart De Wever: “Hoe moet ik dit anders noemen dan activistische rechtspraak?”

© BELGA

In een tweet reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever op het arrest van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen dat ons land verbiedt om een Afghaans gezin uit te wijzen naar Duitsland.

nkdr

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen besliste onlangs dat een Afghaanse vrouw met vijf minderjarige kinderen niet naar Duitsland mocht teruggestuurd worden. Nochtans was het gezin daar Europa binnengekomen en zou ze dus volgens de afspraken daar asiel moeten aanvragen. De rechter vreest echter dat het gezin in Duitsland mensonwaardig behandeld zal worden.

Volgens staatssecretaris Theo Francken gaat het echter om één individuele rechter die het been stijf houdt. Francken pikt de motivering van de rechter ook niet. Die zei dat de Dienst Vreemdelingenzaken het dossier niet goed gemotiveerd zou hebben.

Ook Bart De Wever reageerde nu op het arrest, dat voor hem duidelijk onder de noemer “activistische en wereldvreemde rechtspraak” sorteert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is niet de eerste keer dat Bart De Wever en zijn partij kritiek hebben op het gerecht. Eerder deze maand reageerde De Wever ook hard op de visumkwestie rond het Syrische gezin: “Als een rechter wetten wil maken, moet hij op een lijst gaan staan”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen