© DBA

Ook Sven De Ridder treurt om Echt Antwaarps Teater: “Heel jammer dat zo’n instituut verdwijnt”

Voor Sven De Ridder, zoon van Ruud en zelf jaren verbonden aan Echt Antwaarps Teater (EAT), kwam het nieuws over het stopzetten van het gezelschap als een schok.

gvv

LEES OOK. Bezieler Ruud De Ridder na stopzetten Echt Antwaarps Teater: “In één klap tien jaar ouder geworden”

“Ik had dit niet verwacht. Ik was ervan overtuigd dat het EAT nog een aantal jaar verder zou doen. Het is heel erg dat zo’n instituut moet verdwijnen. Aan de reacties merk je dat heel veel mensen daar zo over denken”, zegt Sven, die op het belang van het gezelschap wijst. “Het EAT lag aan de basis van heel wat Antwerpse comedy. Maar het vormde ook de basis voor mij persoonlijk. Dus natuurlijk raakt het verdwijnen van EAT mij wel.”

Sven heeft intussen zijn eigen compagnie en ook daar heeft corona gevolgen. “We hebben onze zomerkomedie uitgesteld naar 2021, omdat we al snel voelden dat het praktisch niet meer haalbaar zou zijn om deze zomer te spelen. Het scheelt dat wij geen mensen in vaste dienst hebben. Maar voor de acteurs en technici op losse basis is het heel moeilijk, want zij kunnen niet werken. Neem bijvoorbeeld mijn zus Linda, die drie producties uitgesteld zag. Het zal stap per stap zijn, maar met onze Sven De Ridder Company hopen we dat onze reisvoorstelling en onze kerstproductie komend seizoen opnieuw normaal gespeeld worden”, zegt Sven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER