Een man met mondmasker in de Londense metro.
Volledig scherm
Een man met mondmasker in de Londense metro. © Photo News

14 dagen quarantaine voor al wie naar het Verenigd Koninkrijk reist

Iedereen die vanaf vandaag Groot-Brittannië in wil, moet eerst twee weken in quarantaine. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat reizigers het coronavirus naar het land brengen nadat ze in het buitenland besmet zijn geraakt. De maatregel wordt elke drie weken geëvalueerd.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Pro-Palestijnse studenten weigeren Columbia University te verlaten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Pro-Palestijn­se studenten weigeren Columbia University te verlaten

    Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.
  2. Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later ongedeerd gevonden in Amazon-pakhuis in Californië

    Kat uit Utah kruipt ongemerkt in retourdoos en wordt zes dagen later ongedeerd gevonden in Ama­zon-pak­huis in Californië

    Maak kennis met Galena, een zesjarig timide huiskatje uit Utah. Je lijkt aan haar snoet te zien dat ze één en ander heeft meegemaakt. En dat is ook zo. Het beestje overleefde zes dagen lang zonder water of eten in een doos, tot ze door een Amazon-medewerkster in een pakhuis nabij Los Angeles, helemaal in Californië, werd gevonden. Bleek dat de poes thuis in een doos was gekropen die haar nietsvermoedende baasjes retour hadden gezonden. Daar zat ze dan, verstopt tussen enkele teruggestuurde schoenen.