Dirk is 47 jaar en is buschauffeur. Hoeveel zou hij verdienen?

We vertellen met plezier over de inhoud van onze job, maar begin over het salaris en het blijft angstvallig stil. Vragen naar iemands loon, dat doe je toch niet? Het Nieuwsblad deed dat wel én kreeg respons vanuit alle geledingen van de samenleving. Vandaag: Dirk De Troy, 47 jaar en buschauffeur.

Buschauffeur

€2.900

Dirk De Troy (47)

“Dat brutoloon is een gemiddelde van de laatste vier maanden, want er zijn wisselende factoren zoals weekenddiensten of als je je vrijwillig opgeeft. Netto houd ik zo’n 1.900 euro over. Daar ben ik op zich wel tevreden mee, zeker omdat ik nog veel extra’s krijg zoals vakantiegeld, een eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering, enzovoort. Ik ga heel graag werken en doe het nu bijna vijf jaar, maar die extralegale voordelen ­maken het des te plezanter. Zeker omdat ik eigenlijk een diploma van maatschappelijk assistent heb. Ik zit nu niet zo ver van het loon dat ik vroeger kreeg, bij sociaal-culturele verenigingen.”

+ maaltijdcheques: 8 euro/dag + fiets­vergoeding: 0,21 euro/km + gratis openbaar vervoer bij De Lijn, TEC, MIVB voor zichzelf, partner en inwonende kinderen zo lang ze naar school gaan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen