Viroloog Emmanuel André, hier nog als interfederaal woordvoerder naast zijn Nederlandstalige collega Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Emmanuel André, hier nog als interfederaal woordvoerder naast zijn Nederlandstalige collega Steven Van Gucht. © BELGA

Viroloog Emmanuel André geeft nu ook ontslag als tracing-coördinator

Viroloog Emmanuel André, die aan het begin van de corona-epidemie bekend raakte als Franstalig interfederaal woordvoerder naast zijn collega Steven Van Gucht, heeft nu ook zijn ontslag ingediend aan de top van de coördinatiecel die instaat voor de contactopsporing. Dat melden Franstalige media. André zou zich opnieuw willen toeleggen op zijn medisch en academisch werk. 

25 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    @ Carin Desmet : huisartsen nog niet kunnen testen ? de mijne test al 2 maanden en in WZC waar familie zit reeds getest van begin april. Je moet natuurlijk een directeur hebben die op zijn strepen staat en druk uitoefent voor de testen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Na Marc Van Ranst, is mijn achting voor deze figuur sterk gedaald. Hier gaat het alweer om een wetenschapper die aan politiek begint te doen; dat is hun vakgebied niet - wel objectief informeren.
  • Karel Flanders

    4 jaar geleden
    Waarom zegt hij het gewoon niet zoals het is? De politiek heeft het laatste woord en bemoeilijkt alles, hij kan niet vanuit z'n hart en kennis beslissingen nemen en zo wil hij terecht niet werken.
  • Tinneke Vanhaute

    4 jaar geleden
    100% begrijpelijk! Respect voor een rechtschapen en intelligente man.
  • Dirk Van Den Bossche

    4 jaar geleden
    Eerst kritiek op de experten toen hij daar vertrok. Maar nu is hij de enige viroloog die mild is voor de betogers, dat terwijl gans Belgie tegen die betogingen is. Dus geen Respect @Kitty voor iemand die met de wind meedraait en aan de kant van burgemeester Close staat.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    29

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Viroloog Emmanuel André begrijpt niet waarom huisdokters niet massaal coronatests kunnen uitvoeren: "Unieke kans om zeer agressief te zijn tegen het virus”

    Viroloog Emmanuel André begrijpt niet waarom huisdok­ters niet massaal corona­tests kunnen uitvoeren: "Unieke kans om zeer agressief te zijn tegen het virus”

    Viroloog en voormalig interfederaal woordvoerder Covid-19, Emmanuel André, stelt in een tweet aan minister van Volksgezondheid, Maggie De Block (Open Vld), zich vragen bij het feit dat bedrijven coronatests mogen aanbieden aan hun werknemers, terwijl artsen dat nog niet kunnen tijdens consultaties. Minister De Block heeft inmiddels al laten weten dat iedereen een serologische test zal kunnen laten uitvoeren bij de huisarts. "Dat zullen we samen regelen", klinkt het.