Emmanuel André stapt op als hoofd contactopsporing

Emmanuel André © BELGA

Emmanuel André neemt binnen de groep experts die de exitstrategie uitstippelt (GEES) ontslag als verantwoordelijke voor de contactopsporing. Hij wil zich nu weer volledig toeleggen op zijn werk als arts en onderzoeker.

wle

Dat schrijft La Libre Belgique. André werd in het begin van de coronacrisis bekend als de Franstalige ‘coronawoordvoerder’. Op 24 april stopte hij daar mee. Ook toen gaf hij als reden dat hij weer meer arts en onderzoeker wou zijn, en geen woordvoerder.

Toch nam hij binnen de GEES de verantwoordelijkheid voor contactopsporing op zich. Hij schuwde daarbij de kritiek niet. Volgens hem was België achteraf gezien veel te laat gestart met testen en contactopsporen.

Maar ook die taak legt hij nu naast zich neer. In een ontslagmail, gericht aan de collega’s van de GEES, schrijft André dat de taak waarvoor hij zich heeft geëngageerd, erop zit. Hij zegt dat hij alleen de uitrol van de contactopsporing en het testen wou mee opstarten. Hij zegt dat er nu andere specialisten beter geplaatst zijn voor het vervolg.