Een zomerproof soepje dat barst van de vitamines: dit is het geheim
Soep in de zomer? Kan perfect. Ga voor een lichte bouillon boordevol groenten die in de zomermaanden op hun best zijn. Prei, courgette, paprika, boontjes: ze barsten nu van de vitamines en zorgen voor een heerlijk zoet soepje.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes look, geperst
2 stengels prei, in ringen
1 courgette, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
150 g boontjes, gehalveerd
1 citroen
bosje peterselie, fijngesneden
200 g linzen uit blik, gespoeld
1,2 l groentebouillon (3 blokjes groentebouillon + 1,2 l heet water)
250 g gekruid gehakt
stokbrood
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak het sjalotje met 1 geperste lookteentje in olijfolie. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Schep er de courgette, prei, paprika en boontjes onder en roerbak 2 minuten.
2. Blus met de groentebouillon, breng aan de kook en laat op een laag vuur 12 minuten sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de linzen toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
3. Rasp voor de gremolata de citroen en meng de geraspte schil samen met de peterselie en het resterende geperst teentje look onder 2 el olijfolie.
4. Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje gremolata. Serveer de soep met wat stokbrood.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw