Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Politievakbond deelt beelden van geweld in Brussel: combi’s van dichtbij bekogeld met stenen, agenten krijgen allerlei voorwerpen naar hoofd geslingerd

De politievakbond VSOA heeft een reeks beelden gedeeld van geweld dat gisteren plaatsvond in Brussel tegen agenten. Daarbij is onder meer te zien hoe combi’s bekogeld werden met stenen en de arm der wet allerlei voorwerpen naar het hoofd geslingerd kreeg. De meeste filmpjes werden voorzien van bijpassend cynisch commentaar.

35 reacties

  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Op een bankje zitten : 250 EUR boete. Winkels plunderen, agenten aanvallen, virussen verspreiden,... ONGESTRAFT!
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Stel voor dat de honderden miljoenenboetes die worden geint met verkeersinbreuken, worden besteed voor iedere agent een bodycam, te gebruiken bij elke tussenkomst, zelfs voor de minste onnozelheid, zo is er nooit geen discussie meer langs beide zijden over ongeoorloofd geweld, hoop dat die cams ook geluid opnemen ( weet het niet ) is ook altijd nuttig.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk en meermaals op beelden te zien dat de politie soms overmatig geweld gebruikt tegen andersgekleurden. Het is eveneens duidelijk en bewezen dat er bepaalde burgers zijn die iedere reden aangrijpen om overdadig geweld tegen de politie te gebruiken en/of te plunderen. Het is allebei onaanvaardbaar en moet hard aangepakt worden.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Niamand moet nog een boete betalen , aangezien dat die relschoppers ook ongestraft blijven. De betogers laten zien dat ze geen lievertjes zijn, geen respect hebben en vandalisme plegen. Mooi volk. En dan vragen die respect ? Misschien eerst tonen dat ze het verdienen
  • Dominique Vandervekens

    4 jaar geleden
    Wanneer het ooit nog eens tot verkiezingen komt, zullen de resultaten boekdelen spreken! Doe zo verder zou ik zeggen!
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.