AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Belgian Network for Black Lives: “Niet logisch dat jongeren zo hardhandig werden aangepakt”

Belgian Network for Black Lives ondersteunde gisteren organisator Change vzw bij de betoging in Brussel waar 10.000 mensen samenkwamen. “We hebben de filmpjes van vernielingen enkel op sociale media gezien", klinkt het. “Maar op een dag dat je betoogt tegen politiegeweld, hebben we ook beelden zien opduiken van jongeren die hardhandig door de politie in elkaar geslagen werden. Dat is niet logisch.”

129 reacties

  • Cindy Leenders

    4 jaar geleden
    Het is simpel, als die jongeren daar niet geweest waren op de eerste plaats al. En als een jongeren mensen kan bekogelen met stenen en een winkel plunderen. Dan moeten ze op dezelfde manier gestraft worden...oh ja juist we wonen in België tja dan zijn nog voor het avondeten weer thuis...zucht
  • Eddy Elst

    4 jaar geleden
    Voorstel: Als je zoals burgemeester Close een door de corona wetgeving gedoogd, heb dan het lef om als hoofd van de politie op de eerste rij te gaan staan, en ook als eerste de slagen van de demonstranten te incasseren.
  • Rachel Cousse

    4 jaar geleden
    Hoe werkt het bij de politie in Afrika als men daar iets uitsteekt ? hebben ze daar veel meer geduld, en zijn de straffen daar minimaal ? Ik vrees van niet. We zitten hier ook niet in Amerika, wat moet politie hier doen als er mensen zijn die losgeslagen zijn en alles op stelten zetten ? Als alles rustig verloopt zullen zij ook hun kalmte bewaren.
  • GUNTER ORTMANN

    4 jaar geleden
    Niet logisch dat politiemensen worden aangevallen. Black Lives matter, maar ook corona lives matter. Van social distance geen sprake meer wijst op een gebrek aan respect voor alle overledenen, nabestaanden en gezondheidszorg!
  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    En dat de betogers de politiemensen aanvallen vinden jullie wel normaal? Het wordt hoog tijd dat er een Belgian Network for Police Lives wordt opgericht.