Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronacijfers

Aantal nieuwe coronabesmettingen in België daalt opnieuw

De vaste gezichten van de dagelijkse update over het coronavirus in België.Beeld DM

Er zijn de voorbije 24 uur 122 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld bij Sciensano, het federale wetenschappelijke instituut. Dat zijn er opnieuw minder dan gisteren, toen 154 nieuwe gevallen werden gerapporteerd. Er werden 23 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat zijn er opnieuw iets meer dan een dag eerder. Er werden helaas ook 11 nieuwe overlijdens gerapporteerd. 

Het aantal nieuwe besmettingen daalt voor de tweede dag op rij, nadat er vorige week enkele dagen lang een stijging werd gerapporteerd. Met de 122 nieuwe besmettingen is het totale aantal bevestigde besmettingen sinds het begin van de epidemie in ons land opgelopen tot 59.348. 

Gisteren werden 23 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat zijn er 2 meer dan een dag eerder. 

Er mochten 24 patiënten het ziekenhuis verlaten, in totaal worden daar nu nog 573 patiënten verzorgd. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nog 116 patiënten, dat zijn er 5 meer dan gisteren. De piek van 1.285 patiënten op de afdelingen intensieve zorg dateert al van 9 april.

Er werden 11 nieuwe overlijdens gemeld, tegenover 15 een dag eerder. Het totale aantal sterfgevallen stijgt zo naar 9.606. Van die 11 nieuwe overlijdens stierven 8 mensen in het ziekenhuis en 3 in een woonzorgcentrum.