Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) © Photo News

Minister Diependaele (N-VA) blijft zich verzetten tegen praktijktesten in huurmarkt: “Ik geloof niet in overheid die probeert burgers in de val te lokken”

Oppositiepartij Groen legt de invoering van praktijktesten op de huurmarkt opnieuw op tafel. Nu kersvers Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zich uitgesproken heeft voor zo'n praktijktesten, is het volgens Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) aan minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) om kleur te bekennen en een Vlaams kader voor de hele huurmarkt uit te werken. Maar Diependaele blijft zich verzetten tegen de invoering van praktijktesten. “Ik geloof niet in een overheid die probeert burgers in de val te lokken", zegt hij in een reactie aan Belga.

28 reacties

  • LUDO HENDRICKX

    4 jaar geleden
    M.Diependaele heeft gelijk, ik verhuur aan wie ik wel, het toch mijn eigendom, en als ik werk verschaf aan iemand bepaal ik wel wie ik betaal als werkgever, en strpemmen op open VLD zal ik nooit meer, ze lopen gewoon Calvo achterna.
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Wat jij in de val lokken noemt heet eigenlijk 'controle' meneer Diependaele. Controle dient omdat mensen de wetten anders niet naleven. Dat geldt voor alle wetten. Ook de racisme wet. Of geld die niet voor verhuurders en bedrijfsleiders misschien?
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Niemand verplicht u een huis te huren je mag ook kopen wat is het probleem.
  • Jan Hendrickx

    4 jaar geleden
    De moment dat ik niet meer kan kiezen wie ik toelaat in MIJN eigendom verkoop ik het pand ipv te blijven verhuren. Lijkt me de logica zelve...
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Praktijktesten is de linkse oplossing voor het probleem, is duidelijk een inbreuk op de vrije keuze van een ondernemer. werkt trouwens discriminerend in de andere richting net als quota. Dat men voor eens en voor altijd de echte oorzaak van het probleem eens benoemd ipv zich te verschuilen achter de term racisme !