De uitvinder van de Kinder Surprise is niet meer

William Salice, de uitvinder van het Kinder eitje, is woensdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat liet de stichting “Color your life” weten. Salice richtte de stichting op om jongeren te helpen hun talent te ontdekken en ontwikkelen, iets wat hem nauw aan het hart lag.

nkdr

In 1960 begon Salice te werken voor Ferrero en de chocolatier werd al snel de rechterhand van de in 2015 overleden stichter Michele Ferrero.

In de jaren ‘70 ging de man op zoek naar een manier om het hele jaar door paaseieren te kunnen verkopen. Die vormen werden het grootste deel van het jaar niet gebruikt, maar toen Salice op het idee kwam om er een kleine verrassing in te stoppen en de eitjes het hele jaar door te verkopen, veranderde dat helemaal.

In de bijna 50 jaar dat de populaire eitjes bestaan, loopt hun verkoopscijfer in de miljarden. In Frankrijk alleen worden er jaarlijks zo’n 100 miljoen verkocht. Salice is altijd bescheiden geweest over zijn aandeel in de eitjes: “De uitvinder is Ferrero, ik was enkel de materiële uitvoerder.”

Toen hij in 2007 op pensioen ging, kreeg de man een bonus van 400.000 euro, geld dat de man in zijn stichting “Color your life” stak. Die moet jongeren tussen de 13 en 18 jaar helpen hun talenten te ontwikkelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer