Paul Magnette
Volledig scherm
Paul Magnette © Photo News

Paul Magnette (PS): “Vivaldi is definitief dood. Regering met N-VA of nieuwe verkiezingen”

Vivaldi zit op een dood spoor, meent Paul Magnette na afloop van het partijbureau van de Franstalige socialisten in Brussel. Nu de PS-voorzitter zelf niet meer gelooft dat een coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V levensvatbaar is, moet volgens hem de N-VA deel uitmaken van een regering. “Anders zijn verkiezingen onafwendbaar”, klinkt het.

205 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezen betekend het einde van het unitaire België, gekoesterd door de Franstalige en linkse Vlaamse partijen. De N-VA blabla-bashers mogen beweren wat ze willen, deze partij is de sleutel voor het behoud van ons land ; zij het dan met een confederale structuur.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vital verstraten, is België al een confederatie? Waarom blijft N(V)-Blabla dan hierover zagen? Geweldig, dan kunnen ze daar eindelijk mee stoppen en voor de rest verder gaan met hun neoliberaal beleid. Dat merken we hier in Vlaanderen duidelijk met nog meer premies voor bedrijven en de afschaffing van de woonbonus voor het volk. Dat noemt zich een volkspartij? Stop de komedie aub.
  • Vital Verstraten

    4 jaar geleden
    België een land ?, ik dacht het niet. Al ooit eens een debat gezien met de partij kostukken van Vlaamse en Waalse kant met alle partijen?, dat is hier in dit land niet mogelijk, ieder heeft zijn eigen kiespubliek en durft de confrontatie met de ander taalgroep niet aan, België een land, nee een confederatie met ieder een andere publieke opinie en waar de politiekers aan de ander taalgroep iets anders vertellen dan aan hun eigen taalgroep! Stop de comedie aub.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Als er 1 partij is die absoluut geen nieuwe verkiezingen wil, is het N(V)-Blabla wel. Wie de laatste peilingen heeft bekeken weet ook waarom. Ook zal een coalitie met VB nooit mogelijk zijn. Trouwens, Bart De Wever die zich de grote vijand van VB noemt, heeft dat na de afgelopen verkiezingen al bevestigd. Hij weet verdomd goed dat zijn (in het echt neoliberale) partij zal worden opgevreten door VB.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Guy Van Becelaere, u kon de afgelopen jaren in de N(V)-Blabla sprookjeskrant en via de media (ja zelfs youtube) vele berichtgevingen lezen hoe trots die partij is op de besparingen van vele miljarden euro's in de gezondheidszorg. Uw mening is een rechts verhaal en enkel en alleen uw mening. N(V)-Blabla moet niet in een regering stappen met PS, maar dat is helemaal niet te merken aan BDW, Francken, enz..