Beeld ter illustratie, voedselbedeling.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, voedselbedeling. © Geert De Rycke

Netwerk tegen Armoede: “Armoede los je niet alleen op met voedselbonnen”

Het Netwerk tegen Armoede is tevreden met de 45 miljoen euro extra die de Vlaamse regering heeft uitgetrokken om kwetsbare gezinnen te ondersteunen. Er zijn echter meer maatregelen nodig om mensen structureel uit de armoede te tillen, luidt het. "Het steunpakket bevat enkele goede maatregelen, maar laat als geheel nog te veel mensen in de kou staan. Armoede los je niet alleen op met voedselbonnen."

5 reacties

  • Caroline Bex

    4 jaar geleden
    Armoede los je niet op met geld... Hierdoor creëer je moral hazard en het maakt mensen apathisch!
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Betaalbare facturen, goede koopkracht, weinig belastingen, geen overvloed aan boetes, enz... Allemaal dingen die onze politici ons al jaren afnamen. Dat heb je nodig om de welstand te laten groeien. Geen enkel premie of voedselbon helpt daarbij.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Armoede los je alleen op met goed onderwijs en een goede justitie. Dan bedoel ik een onderwijs waar de lat hoog ligt, en justitie waar wangedrag effectief bestraft wordt. Het omgekeerde mag dan wel sympathieker lijken, maat het houdt armoede alleen maar in stand.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    leer mensen vooral creatief en zelfberedderend zijn zodat ze niet alles moeten gaan kopen maar dingen zelf kunnen maken of herstellen. ! Dat bespaart veel geld. Een ganse dag TV kijken of gamen brengt je niet uit de armoede. Leer mensen rekenen, omgaan met hun budget en zet ze aan tot sparen ipv te lenen. Ondanks het kindergeld is het vooral de geboortebeperking die helpt om uit de armoede te geraken
  • Erwin Schauvliege

    4 jaar geleden
    Armoede los je ook een beetje op door de grenzen te sluiten en zich te concentreren op de personen die vandaag hulp kunnen gebruiken. Wanneer stopt de nog steeds voortdurende import van migranten en illegalen ? Wij kunnen die bijkomende en groeiende extra kosten niet blijven betalen. Kunnen s sommige politici dan niet rekenen ?