Links: Mounaime. Rechts: Demonstranten voor het Justitiepaleis op het Poelaertplein in Brussel op zondag 7 juni.
Volledig scherm
Links: Mounaime. Rechts: Demonstranten voor het Justitiepaleis op het Poelaertplein in Brussel op zondag 7 juni. © Photo News/RV

Brusselse politie opent onderzoek naar mogelijk geval van politiegeweld tegen tiener

De Brusselse lokale politie heeft een intern onderzoek geopend naar een beweerd geval van politiegeweld dat zou hebben plaatsgevonden na de betoging van zondag op het Brusselse Poelaertplein tegen racisme en politiegeweld. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie. Een negentienjarige jongeman, die op Twitter een video postte met een zwaar toegetakeld gezicht, beweert dat hij na die betoging werd opgepakt en door verschillende politiemensen in elkaar werd geslagen toen hij geboeid in een politievoertuig zat.

51 reacties

  • Guido Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Waarom is de Politie altijd het pispaaltje, de media vinden het natuurlijk veel interessanter beelden te maken van een arrestatie zonder de andere de andere zijde van de feiten te tonen kwestie van sensatie, de fotograaf moest zij perskaart maar zichtbaar dragen wat blijkbaar niet het geval was.
  • Automobielclub Leopard Rys

    4 jaar geleden
    De burgemeester is verantwoordelijk en alle winkeliers met schade moeten samen een goede advocaat nemen en de schadevergoeding aan de burgemeester eisen. hij heeft het toegestaan en is de verantwoordelijke. Hij staat NIET boven de wet. samenscholingen waren verboden met meer dan 10 personen.
  • roger boons

    4 jaar geleden
    heeft hij gedaan wat de politie vroeg ? en ja ik heb veel respect voor de politie .
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Wanneer mag de politie met bodycams alle beelden eens duidelijk openbaar maken zodat we kunnen zien wie al die raddraaiers zijn. Dit komt ten goede van onze veiligheid en helpt tegen racisme.
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Ik geloof dat direkt! Het wordt hoog tijd dat in Brussel en omstreken eens grote kuis gehouden wordt! Dat zal iedereen ten goede komen, ook gekleurde medemensen die zich wel willen aanpassen en integreren!