Europees commissaris voor Crisisbeheer Janez Lenarcic
Volledig scherm
Europees commissaris voor Crisisbeheer Janez Lenarcic © EPA

EU: “Humanitaire situatie in Congo is verontrustend”

Europees commissaris voor Crisisbeheer Janez Lenarcic omschreef de humanitaire situatie in Congo vandaag als "verontrustend”. Dat deed hij na een gesprek met de Congolese president Felix Tshisekedi, samen met de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin en diens Franse collega Jean-Yves Le Drian. De drie politici kwamen vandaag in hoofdstad Kinshasa aan met een vlucht die de eerste was van een "humanitaire luchtbrug" die de Europese Unie inlegt om het land te steunen in de strijd tegen het coronavirus.

6 reacties

  • Caroline Bex

    4 jaar geleden
    Misschien moeten de Congolezen het bij hun leider gaan halen. Welke verantwoordelijkheid heeft de EU in dat land? Je kan het geld beter verbranden. Afrika is potentieel het rijkste continent met hun grondstofvoorraden en toch is het er een puinhoop.
  • Paul Corvair

    4 jaar geleden
    De EU heeft voor migratie gekozen en niet voor hulp terplekke, waarmee we meer mensen konden helpen. Sorry, beiden kan niet.
  • Ron Leclerc

    4 jaar geleden
    Wat doen wij daar, WIJ hebben daar toch niets meer te zoeken.
  • Ron Leclerc

    4 jaar geleden
    Moesten we Congo nu eens hun eigen boontjes laten doppen.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Miljarden zijn daar al gegeven, en het wordt alleen maar erger. Stuur de ngo s om daar te helpen ipv die onder toeziend oog aan van de eu aan mensensmokkel doen op de Middellandse zee!