Nele Brusselaers.
Volledig scherm
PREMIUM
Nele Brusselaers. © Nele Brusselaers

Belaagde Vlaamse epidemiologe in Zweden denkt aan vertrekken: “Ik ben enorm geschrokken”

Er komt steeds meer kritiek op de Zweedse, lichte aanpak van corona. Nele Brusselaers, een Vlaamse epidemiologe in Stockholm, uitte maanden geleden al haar ongerustheid en denkt nu aan verhuizen. “Terwijl de cijfers stijgen, worden de maatregelen zelfs teruggeschroefd”, zegt Brusselaers in De Morgen.

42 reacties

  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    De Zweedse aanpak is de enige die werkt op de lange duur. Wachten op een vaccin is wachten op Godot. Griep heeft zelf nog geen degelijk vaccin. Bovendien heeft Zweden veel minder slachtoffers dan bij ons.
  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    men kan blijven leuteren over de aanpak , feit is dat het aantal besmettingen maar kan stoppen als iedereen doet wat moet...Zweden zijn in principe meer gedisciplineerder dan Belgen , vandaar hun " softe " aanpak geweest , maar ook dat is niet toereikend , dit virus is zeer sterk , dus ook het minder dicht bevolkt Zweden gaat zijn deel krijgen . Al de rest is oeverloos geleuter , zeker vele commentaren hier op dit forum , op een paar uitzonderingen na .
  • jurgen hens

    4 jaar geleden
    Tegen september Zweden immuun. De rest van de wereld binnen 5 jaar of vanaf vaccin. En wie gaat de meeste doden per miljoen hebben . Niet Zweden hoor.
  • Nols GERRY

    4 jaar geleden
    Ok, er zijn relatief meer doden gevallen dan in andere scandinavische landen, maar het waren voor 85% 70 plussers, en hun economie heeft naueelijks geleden onder de uitbraak en de mensen zijn ook niet depressief geworden van eenzaamheid door een lockdown. Hoeveel extra zieken en doden en zelfmoorden gaan wij in Belgie niet hebben doir die lockdown van 12 weken? 200.000 extra werklozen, duizenden failissementen, 45 miljard extra staatsschuld... En dan NOG het hoogst aantal doden ter wereld..
  • franciscus de baerdemaecker

    4 jaar geleden
    Toch best eerst een cursus economie volgen zou ik denken vooraleer je Zweden verlaat voor België. Dit is alweer zo iemand die in het nieuws wenst te komen met een uitspraak die totaal geen steek houdt.