Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Geen enkel overlijden gemeld in woonzorgcentra, maar “tijdelijk technisch probleem” in cijfers Vlaamse rusthuizen

Door een technisch probleem bij de gegevensverzameling van de corona-overlijdens in de Vlaamse woonzorgcentra worden er sinds zondag geen cijfers over de sterfte in die rusthuizen meer doorgegeven aan Sciensano. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Uit de nieuwste Sciensano-update bleek vanmorgen dat er voor het eerst in maanden er de afgelopen 24 uur geen enkel overlijden door het coronavirus gemeld was in de woonzorgcentra in België. Alle 13 gerapporteerde overlijdens vonden plaats in de ziekenhuizen. Maar die cijfers weerspiegelen dus mogelijk niet de realiteit.

55 reacties

  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat er vele landen de Belgen gaan toelaten tijdens de vakantie, en terecht.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    Een beetje zoals zeggen "dit weekend reed niemand te snel omdat de flits installatie kapot is".
  • Leopold Crijns

    4 jaar geleden
    Heel Belgie is een technisch probleem aan het worden.
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Het gaat niet meer over de coronacrisis. Dit is een financieel debacle waar politici alweer heel veel onverantwoordelijkheid dragen voor de miskleunen van hun beleid. Totaal overroepen en de realiteit zal als een boemerang in hun gezicht terug komen. Alsook in de hen benoemde experten ambtenaren die gewoon WHO onzin verkopen.
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    De besmettingscijfers zijn al sinds de contact-tracing niet realistisch. Want als 1 iemand in een bubbel positief test , wordt aangenomen dat de gehele bubbel besmet is zonder één test afgenomen te hebben van die bubbel noch symptomen te hebben ! En vermoedelijke overlijdens door het virus zouden nu toch niet meer mogen vermeld worden. Of men is zeker of met weet het niet en tellen ze niet!