Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau. © BELGA

Ook sp.a-voorzitter Conner Rousseau zegt aan partijbureau dat Vivaldi-coalitie geen optie meer is

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau heeft aan zijn partijbureau gisteren duidelijk gemaakt dat een federale Vivaldi-coalitie met groenen, socialisten, liberalen en CD&V geen kans meer maakt. Bij de PS deed gisteren ook Paul Magnette dat. De Vlaamse socialisten zijn pragmatisch, klinkt het. “Je kan dat jammer vinden, maar je moet spelen met deze kaarten.” 

24 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Het enige alternatief voor Rousseau en Magnette is dan een regering met N-VA of nieuwe verkiezingen. Dan maar nieuwe verkiezingen met de belofte dat de twee grootste partijen van het land een regering mogen vormen! Dát is democratie! Niet dat de verliezende partijen allerhande initiatiefjes ondernemen om aan de macht te blijven!
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    In een democratie wordt de regering gevormd door de partijen die willen samenwerken dus niet zeker door degenen die menen gewonnen te hebben.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    N-VA is doodsbang voor nieuwe verkiezingen.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Ik stel voor dat de koning Tom van Grieken aanduidt als informateur. Dat wordt lachen. Kortste informatieronde uit de Belgische geschiedenis
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Ik denk niet dat die iets te zeggen heeft, Magnette zal alles wel bepalen. Maar de jongen moet nog veel leren, zijn ego stoort me enorm