Smullen maar: Ben & Jerry’s deelt zijn beroemde Cookie Dough-recept
Net zoals wij grote fan van het Chocolate Chip Cookie Dough-ijs van Ben & Jerry’s? Dan ben je zonder twijfel ook al op zoek gegaan naar de lekkere stukjes koek die erin zitten. In Amerika kan je dat cookie dough apart kopen, maar niet getreurd, voor de liefhebbers uit andere landen deelde Ben & Jerry’s zonet het recept van zijn bekende koekjesdeeg.
Dit heb je nodig:
- 130 gram bloem
- 8 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
- 180 gram bruine suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels volle room
- ½ theelepel keukenzout
- 80 gram chocolate chips (kleine stukjes chocolade)
Zo ga je aan de slag:
1. Warm de bloem op in de microgolfoven. Dit is een belangrijke stap, omdat je ziek kan worden van rauwe bloem. Doe de bloem in een hittebestendige kom en warm hem op in intervallen van 30 seconden totdat de bloem overal de temperatuur van 74 graden Celsius bereikt heeft. Roer goed tussendoor.
2. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
3. Voeg daar het vanille-extract, de room en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
4. Voeg er vervolgende de bloem aan toe en meng hem onder het geheel.
5. En last but not least: doe de chocolate chips erbij!
Serveer en geniet of bewaar de cookie dough in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer