De demonstratie op maandag 1 juni op het Amsterdamse Dam-plein trok  op het hoogepunt mogelijk 14.000 deelnemers. Burgemeester Femke Halsema kreeg zware kritiek  omdat ze niet ingreep en de betoging liet doorgaan.
Volledig scherm
De demonstratie op maandag 1 juni op het Amsterdamse Dam-plein trok op het hoogepunt mogelijk 14.000 deelnemers. Burgemeester Femke Halsema kreeg zware kritiek omdat ze niet ingreep en de betoging liet doorgaan. © REUTERS

“Nog geen positief geteste mensen onder demonstranten Amsterdam”

UPDATEBij de Nederlandse volksgezondheid hebben zich nog geen mensen met klachten gemeld die op 1 juni op de Black Lives Matter-demonstratie in Amsterdam aanwezig waren. Mogelijk tot 14.000 deelnemers kwamen die maandagavond samen op het centraal gelegen plein de Dam, waar ze ondoenlijk 1,5 meter afstand konden houden. Op de demonstratie net na de versoepeling van de Nederlandse coronamaatregelen kwam veel kritiek.

9 reacties

  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Als dit waar is kan men sportevenementen ook laten doorgaan met toeschouwers en kan men de festivalweides open gooien. Maar ik geloof er geen bal van.
  • Godot Lilly

    4 jaar geleden
    Na 1 dag weet je dat niet, pas na een week of 2 of 3 zal je met zekerheid weten hoe het zit. Ik ben eens benieuwd hoe de politici zich daaruit gaan proberen liegen.
  • Ester Biesmans Clemens

    4 jaar geleden
    Wie denkt dat deze mensen genoeg gezond verstand hebben om toe te geven dat ze er waren moet ik teleurstellen. Want mensen met voldoende gezond verstand vermijden deze situaties.
  • patrick smedts

    4 jaar geleden
    natuurlijk niet, die gaan dat niet aan de grote klok hangen.
  • Wendy Van Meel

    4 jaar geleden
    Is toch veel te vroeg? Kan zelfs tot 2 weken duren...