© RR

Verdachte van roofmoord op Christine Verbeiren (70) blijft aangehouden

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van Edson T., de verdachte van de roofmoord op de 70-jarige Christine Verbeiren uit Bonheiden, met een maand verlengd. Voorlopig wil de advocaat van de verdachte geen commentaar kwijt over de zaak.

tdk

Christine Verbeiren werd begin mei vermoord aangetroffen in de kelder van haar woning in de De Selliers de Moranvillelaan in Bonheiden. Amper enkele dagen na het onderzoek kon de 20-jarige Edson T., een Angolees die vlak bij de vrouw woonde, worden opgepakt als verdachte. De man zou de bankkaart van het slachtoffer hebben willen gebruiken in een tankstation en had ook de auto van het slachtoffer gestolen. Mogelijk stal hij ook nog andere zaken.

Gevoelige zaak

Voorlopig blijft het onduidelijk of het slachtoffer en T. mekaar al eerder ontmoet hadden. In Bonheiden gaat het gerucht de ronde dat Edson enkele dagen voor de moord Christine zou geholpen hebben toen ze met haar boodschappen naar huis wandelde. Een gerucht waarover noch het parket, noch de advocaat van de verdachte iets over konden of wilden vertellen.

“Het is een heel gevoelige zaak en het onderzoek is volop lopende. Ik kan alleen bevestigen dat mijn cliënt aangehouden blijft maar voor het overige wil ik geen verklaringen afleggen over het lopende dossier”, reageerde advocaat Jens Vanhellemont na afloop van de raadkamer.

Het blijft ook onduidelijk of de verdachte al bekentenissen heeft afgelegd. Ook daarover wilde de raadsman geen commentaar kwijt. Er zal binnenkort wellicht nog een reconstructie volgen in de villa van de vermoorde vrouw. (

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER