Antwerpse politie vat bestuurder onder invloed van drugs na dolle achtervolging

Themabeeld © rr

In Schoten is in de nacht van maandag op dinsdag een dolle rit van een bestuurder onder invloed van drugs geëindigd die al in Antwerpen was begonnen. Dat meldt de Antwerpse politie. De bestuurder negeerde een rood licht op de Britselei en weigerde vervolgens te stoppen voor de politie. Tijdens de achtervolging vertoonde de man nog meermaals erg roekeloos rijgedrag. Zijn rijbewijs bleek bovendien al vijf jaar ingetrokken te zijn.

jvh

Toen de bestuurder weigerde te stoppen na zijn eerste vastgestelde overtreding, reed hij richting Blauwtorentunnel, waarbij hij bijna een fietser raakte, en verder richting Van Breestraat en Maria-Henriettalei. Over de tramsporen van de Leien heen ging het vervolgens naar de Bourlastraat en het Mechelseplein en nog dieper de binnenstad in naar de Oudaan en de Begijnenstraat. Hoewel dat een zone 30 is, haalde hij snelheden tot 77 kilometer per uur. De bestuurder kwam opnieuw op de Britselei uit en vervolgde het kat-en-muisspelletje met de politie door de Antwerpse ring op te rijden richting Breda. Hij maakte het de politie bovendien moeilijk om hem te volgen door met gedoofde lichten te rijden.

Aan het complex van Kleine Bareel reed de man weer de snelweg af en hij begon tegen de richting in te rijden op de Bredabaan. Daar kreeg hij een lekke band, waarna zijn wagen tot stilstand kwam op de middenberm ter hoogte van Schoten. De politie kon de 26-jarige man ter plaatse arresteren, zijn 21-jarige passagier probeerde nog even te voet te vluchten maar kon ook worden gevat.

Uit de vaststellingen bleek dat de bestuurder allicht zonder gordel reed, onder invloed van drugs en alcohol was en al vijf jaar niet meer over een rijbewijs beschikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen