De beslissing om over te stappen zou zijn ingegeven omdat de ontwikkeling van Intels processors de laatste tijd tegenviel.
Volledig scherm
De beslissing om over te stappen zou zijn ingegeven omdat de ontwikkeling van Intels processors de laatste tijd tegenviel. © REUTERS

Apple stapt volgend jaar over naar eigen chips in computers

iHLNTechreus Apple kondigt later deze maand tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC aan dat het bedrijf eigen chips gaat gebruiken in zijn Mac-computers en Macbook-laptops. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgend jaar zouden dan de eerste computers met Apple-chips op de markt moeten komen.

4 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    En daardoor zal het weer moeilijker worden om hun computers te laten herstellen door een andere hersteldienst dan Apple zelf. Louis Rossmann zal het "graag" zien komen.
  • Patrick Coulier

    4 jaar geleden
    Apple gebruikt al jaren hun eigen ontwikkelde chips in hun computers, alleen nog niet voor de processor(s) en de GPU's...
  • Renaat Moerman

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad zo dat Intel (door het bijna-monopolie) er een boeltje van maakt bij hun processoren : op papier nieuwe types, maar in praktijk nauwelijks sneller dan de vorige generatie. Er wordt meer geïnvesteerd in "cores" dan in "Ghz." Geef mij maar Ghz ... daar kan niets tegen op. Mijn huidige laptops zijn 5 jaar oud en kunnen (dankzij SSD) goed mee met de nieuwe types.
  • Ber Mascotti

    4 jaar geleden
    Worden ze dan nog duurder als voorheen?