Sony stelt zijn nieuwe PlayStation-consoles altijd voor met een groots media-event. Dat is deze keer, door de Covid-19-uitbraak, een livestream via het internet.
Volledig scherm
PREMIUM
Sony stelt zijn nieuwe PlayStation-consoles altijd voor met een groots media-event. Dat is deze keer, door de Covid-19-uitbraak, een livestream via het internet. © AFP

PlayStation 5-console wordt donderdag voorgesteld: zal hij de hype waard zijn?

Donderdag om 22 uur wordt de PlayStation 5-console voorgesteld, en later dit jaar moet hij al in de rekken staan. Voor videogame-ontwikkelaars betekent zo’n nieuwe console de mogelijkheid om nog grotere, mooier ogende games te maken. Voor fabrikant Sony is het een nieuw hypemoment, nu de gameverkopen van het bedrijf lichtjes sputteren. Maar wat heeft het om het lijf voor de gamende consument?

11 reacties

  • Albert Vroome

    4 jaar geleden
    Ben benieuwd of er 1 nieuwe game gaat bij zijn die alle mogelijkheden gaat benutten van de ps5, bv native 4K en 60hz framerate ?
  • Alex Millian

    4 jaar geleden
    joehoee.. Met outdated hardware die mijn PC al 6 jaar heeft en binnenkort het stort op mag.. wat een scam die consoles. Koop toch een PC en je kan met bekabeling of zonder bekabeling ook in uw zetel met een controller spelen op je tv's, zonder dat je PC in de buurt staat. En dan heb je direct te kiezen uit 100.000'en games, en niet 20. Consolegamers worden zo hard geript.
  • Kevin Noël

    4 jaar geleden
    Ik ga sowieso voor de Xbox Series X meer power, beter OS en beste online services al is Sony op dat vlak ook geëvolueerd. Microsoft heeft vele bekende game studios opgekocht voor meer exclusives te ontwikkelen dus dit komt ook wel in orde.
  • Gunnar Aers

    4 jaar geleden
    Idd Ivan Kussens. De enige reden dat ik een Xbox zou kopen is omwille van flight simulator. Geef mij maar playstation
  • Gunnar Aers

    4 jaar geleden
    Sowieso aanschaffen. Oide ps4 games kan je nog gebruiken. Vr bril. Dvd. Netflix YouTube in vr enz