Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

GEES wil ‘controletoren’ tegen nieuwe virusgolf. Maar wat is dat eigenlijk? Wij vroegen het Marc Van Ranst

Een ‘controletoren’. Dat moet ons, samen met het massaal testen en tracen, volgens de expertengroep GEES van een volgende, grote uitbraak van het virus behoeden. Maar waaruit bestaat die ‘tweede verdedigingslinie’ precies, wat is ervoor nodig, en wanneer moet ‘de toren’ bemand zijn? We vroegen het viroloog Marc Van Ranst, lid van de groep van experten belast met de exitstrategie.

11 reacties

  • david willems

    4 jaar geleden
    Gees wil dit en dat ik doe niets en het interesseert mij niet meer wake toren ze kunnen dit nooit op punt zetten. vergeet het maar
  • Annick Meert

    4 jaar geleden
    Vlaanderen, zet de GDPR opzij en gebruik een app. Dit wordt in vele landen gebruikt en is effectief. Als het om de volksgezondheid gaat, vindt ik dat de privacy regels moeten onderdoen.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Als de regering zo snel werkt als met de mondmaskers gaat het vlug in orde zijn. We leven met goede hoop.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Nu de verslagen van de experten openbaar worden, is het zeer duidelijk gebleken dat de aanbevelingen van de virologen niet steeds gevolgd werden door de politici wat toch wel jammer is.
  • frans hertens

    4 jaar geleden
    Dringend nodig; "verboden opleggen" in plaats "adviezen" de duizenden sjoemelaars die van niets wisten (zogezegd) hebben honderden duizenden mensen besmet! wat een hypocrisie.