ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Stijgende werkzaamheid in Vlaanderen had weinig invloed op armoedecijfers

Uit berekeningen van het Leuvense Steunpunt Werk blijkt dat de stijgende werkzaamheidsgraad het afgelopen decennium in Vlaanderen weinig invloed had op de armoede. Om de armoede te verminderen, moet er volgens het Steunpunt in de eerste plaats werk gemaakt worden van de vermindering van baanloze gezinnen.

9 reacties

  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    67,1 % wenst niet te werken ! Ik wens dat die dan ook geen uitkeringen krijgen !
  • Diego Missiaen

    4 jaar geleden
    Dat is begrijpelijk want heel veel mensen kunnen gewoon niet met geld omgaan, ongeacht hoeveel ze verdienen. Ze consumeren er maar op los of ze nu werk of geen werk hebben, in de armoede blijven ze toch.
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Met interimjobs en lowjobs los je geen armoede op, daar creëer je armoede mee ! Dus i.p.v. te onderzoeken welke mensen geen job hebben zou er beter gezocht worden naar een manier om degelijk te verlonen ! Als een alleenstaande moeder wil gaan werken moet ze wel wat meer overhouden dan de kostprijs voor de opvang van haar kinderen hé !
  • monique dewaele

    4 jaar geleden
    na een crisis zoals deze moet men deze mensen aan het werk krijgen ? vrees ervoor !
  • Lieven tanghe

    4 jaar geleden
    De leden van baanloze gezinnen willen wellicht niet werken .het verschil tussen werken aan een minimum loon en werkeloosheid is nihil .Als je de koten rekent om te gaan werken is het in vele gevallen beter niet te werken , vergelijkbaar met wat er nu gebeurt .Velen hebben veel meer over tijdens dat ze gesloten waren of niet konden werken dan dat ze werkten .Men alles rekenen , ook de onkosten om te werken !