Een veelbesproken maatregel die de superkern afgelopen weekend genomen heeft is de Rail Pass met tien gratis ritten. De redenering was dat de treinen toch rijden en dat het dus geen extra meerkost met zich mee zou brengen. Maar van dat laatste is de regering nog niet zo zeker.
Volledig scherm
PREMIUM
Een veelbesproken maatregel die de superkern afgelopen weekend genomen heeft is de Rail Pass met tien gratis ritten. De redenering was dat de treinen toch rijden en dat het dus geen extra meerkost met zich mee zou brengen. Maar van dat laatste is de regering nog niet zo zeker. © BELGA

Bijna tien miljard euro in totaal: het prijskaartje van elke steunmaatregel doorgelicht

Bijna 10 miljard euro: dat is het kostenplaatje van de maatregelen die de federale regering genomen heeft sinds het begin van de coronacrisis. Om erger te voorkomen, klinkt het in koor. Maar hoe is dat bedrag verdeeld? En welke maatregel is de grootste slokop? We lijsten het gros van de facturen voor u op.

35 reacties

  • Danny Verkest

    4 jaar geleden
    Schrijf op er gaat nog een tijd komen dat ze het pensioen volledig gaan afschaffen ze gaan het pensioen stelsel geleidelijk aan laten uit doven !Werken en betalen tot in de kist als er dan nog geen volksopstand komt dan weet ik het niet meer .
  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    De huidige en de volgende generaties zullen dit allemaal moeten betalen. De regering van Wilmes zal in de geschiedenis vermeld worden als de meest onbekwame
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Een gedroomd scenario voor onze politieke kaste. Een gigantische staatsschuld door volgende generaties te betalen en de heren en dames in het parlement mogen sinterklaas spelen, en geen kritiek. Je weet wel conona. Geen onmiddellijke commentaren die zullen heel zeker nog komen als al die schulden moeten betaald worden, maar dan is het kalf al lang verdronken.
  • Coen Geurts

    4 jaar geleden
    Als ze dat nu eens gingen halen bij die 10% van de bevolking die zo rijk is als de rest van België. Die mensen hebben het zeker niet verdiend met eerlijk handelen of werken en ze zullen er zeker geen boterham minder voor moeten eten.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Voor de corona-crisis eiste de PS reeds grote investeringen in de NMBS. Met de bezwering van de crisis wordt die PS-eis vermomd toegegeven en gerealiseerd als steun voor de heropening van de horeca? De ware reden wordt achtergehouden. Is dit een voorafname op de PS-eisen in vorming nieuwe regering? NMBS is voor de PS immers een belangrijk nationaal stakingswapen. Stel 7,5 miljoen gerechtigde Belgen aan 83 euro per Railpass beloopt meer dan 600 miljoen euro.