© EPA-EFE

Bayer Leverkusen klopt vierdeklasser dankzij hattrick van assists van Demirbay en is eerste finalist in Duitse beker

Bayer Leverkusen heeft zich dinsdagavond als eerste geplaatst voor de finale van de DFB Pokal, de Duitse beker. Leverkusen won makkelijk met 0-3 bij vierdeklasser FC Saarbrücken, tot dusver de revelatie in de bekercompetitie. Woensdagavond maken competitieleider Bayern München en Eintracht Frankfurt uit wie Leverkusen vervoegt in de eindstrijd, die op 4 juli in Berlijn gespeeld wordt.

Leverkusen was meteen bij de les op het veld van de vierdeklasser, die in de vorige rondes onder meer Bundesliga-clubs Keulen en Düsseldorf had uitgeschakeld en ondanks de speciale gelegenheid dinsdag geen supporters mocht verwelkomen. De coronamaatregelen blijven immers van kracht in Duitsland.

Diaby (11.) en Alario (19.) brachten de bezoekers nog voor halverwege de eerste helft op een dubbele voorsprong. Bellarabi (58.) legde na rust de eindstand vast op 0-3. Demirbay zorgde voor alle drie de assists bij de doelpunten.