Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Beer doodgeschoten in Franse Pyreneeën: “Een verwerpelijke daad, schuldigen moeten gestraft worden”

In de Franse Pyreneeën is een beer doodgeschoten. De Franse minister van Ecologische Transitie laat weten dat de staat klacht tegen onbekenden zal indienen. De aanwezigheid van de roofdieren in het gebergte zorgt al enige tijd voor spanningen.

8 reacties

  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Dat is al hetzelfde liedje als met de wolven, alleen de mens vind dat hij het recht heeft om daar te wonen, al de rest moet kapotgemaakt worden van hen. Ik hoop dat ze de daders rap vinden en zwaar straffen.
  • Melina De Baerdemaeker

    4 jaar geleden
    Smerig zo een mooi dier afmaken .
  • Mieke Billiard

    4 jaar geleden
    De veehouders worden er genoeg voor vergoed als er een dier gedood wordt door een beer, dus dat ze hun handen van de beren af houden, en wie ze aanraakt moet héél hard aangepakt worden. Degene die dit doet kan niet hard genoeg gestraft worden, dit staat gelijk aan moord.
  • Sonia Geerts

    4 jaar geleden
    Waar gaan we naartoe als we nu alle dieren gaan doden. Het gevaarlijkste roofdier is de mens. Moeten we die dan ook uitroeien??
  • jos segers

    4 jaar geleden
    Gewoon degoutant, hoe kan je dit over je hart krijgen.
  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?