Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Copyright : Geert De Rycke

Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 190 miljoen euro extra op

Eén jaar na de lancering is het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - een geautomatiseerde en vaste pijler in een geïntegreerd gezinsbeleid geworden. In 2019 werd er voor bijna 3,91 miljard euro toegekend vanuit dat Groeipakket. Als het vroegere stelsel van de kinderbijslag en schooltoeslag voortgezet geweest was, hadden de Vlaamse gezinnen 190 miljoen euro minder ontvangen want dan was er slechts 3,72 miljard nodig geweest. Dat blijkt uit het jaarverslag van het agentschap Opgroeien.

13 reacties

  • Andrew Vancaeyzeele

    4 jaar geleden
    Onze enige dochter in juli 2018 geboren en maandelijks ontvangen we het bedrag van 93,93 euro. Kinderen geboren vanaf 01 december 2018 krijgen 163 euro. Dus kinderen van hetzelfde jaar hebben verschillende kinderbijslag de komende minstens 18 jaar... Dit komt op 18 jaar op een verschil van 15000 euro. Veel gelijkheid is daar niet aan. Ze leven toch allebei in dezelfde tijd. In dezelfde tijd met dezelfde kosten. Snappen wat niet te snappen valt...
  • kimberly riske

    4 jaar geleden
    Mijn kinderen geboren voor 2019 krijgen een pak minder dan kinderen geboren na 2019. Oke ik heb geen kinderen gemaakt voor de centen maar als alleenstaande mama is elke euro mooi meegenomen.
  • Inge Braeken

    4 jaar geleden
    Enige kinderen geboren voor 2019 zijn nog steeds veel minder "waard" in de ogen van onze regering.
  • Mathieu Vangerven

    4 jaar geleden
    Het huidige systeem zouden ze moeten afschaffen en in plaats daarvan echt de kinderen steunen en niet de ouders. Volgens mij zijn er ouders die het kindergeld voor andere doeleinden gebruiken. In plaats van het huidige kindergeld zou er gratis kinderopvang moeten zijn als de ouders van het kind buitenhuis werken en het onderwijs zou ook volledig gratis moeten zijn voor alle kinderen, ook de studiebeurzen afschaffen.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik het niet juist dat ieder kind evenveel recht heeft op kinderbijslag. Waarom geen minimumbedrag bepalen voor ieder kind en een verhoging naargelang het gezinsinkomen? We kunnen die miljarden beter gebruiken om sociale onrechtvaardigheid weg te werken ipv om het spaarboekje van rijke kinderen te spijzen.