De grens van Duitsland met Tsjechië
Volledig scherm
De grens van Duitsland met Tsjechië © AP

Europese Commissie wil gedeeltelijke heropening Europese buitengrenzen vanaf 1 juli, Duitsland beëindigt grenscontroles voor EU-burgers

De Europese Commissie stuurt aan op een “geleidelijke” en “gedeeltelijke” heropening van de Europese buitengrenzen vanaf 1 juli. Dat heeft vicevoorzitter Josep Borrell gezegd. De buitengrenzen zijn sinds midden maart gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Vanaf volgende week dinsdag keren de Duitse landsgrenzen alvast terug naar de normale situatie.

9 reacties

  • Patricia Verrept

    4 jaar geleden
    Inderdaad Tunesie heeft de strenge maatregelen heel vroeg ingevoerd en is daarom bijna zo goed als gespaard gebleven van het virus, maar hebben Belgie wel op de rode lijst geplaatst en landen als China,Italie ,Duitsland en Spanje toegelaten zonder vele maatregelen .Terwijl vele mensen hier wachten op en herreniging met hun man,vrouw en familie in Tunesie en Belgen die hun woonst daar hebben
  • Imen Mathlouthi

    4 jaar geleden
    Echt grappig, Turkije en Tunesië hebben het virus nóg beter ingedamt dan zo veel Europese landen en toch negatief reisadvies. Straf!
  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Waar bemoeien zij zich mee? Dat zijn binnenlandse aangelegenheden van elk land en dus ook hun eigen beslissingen. Doek die Europese Commissie eens op want ze hebben tot op heden mag weinig aantoonbare postiteve resultaten behaald.
  • Kathy Van der Herten

    4 jaar geleden
    Waarom zijn we bezig over het openen van de Europese buitengrenzen terwijl tegen dan alle binnengrenzen nog niet open zijn. Bovendien hebben we het virus redelijk onder controle in de meeste Europese landen, maar dat is zeker niet het geval in grote delen van de wereld. Laten we gezondheid eerst zetten.
  • Martina Bohr

    4 jaar geleden
    Het werd tijd, alles gaat prima het word tijd dat alles weer zo goed als normaal word, het heeft lang genoeg geduurd.