EPA
Volledig scherm
© EPA

Geen doorstart bij bagageafhandelaar Swissport: 1.500 werknemers op straat

Er komt geen doorstart bij de failliete bagageafhandelaar Swissport op Brussels Airport. Dat werd bevestigd door de vakbonden ACV en ABVV. Zowat 1.500 werknemers zullen ontslagen worden. 

74 reacties

  • verhoye didier

    4 jaar geleden
    Wat is het probleem ? De mensen komen wel terug aan de bak hoor ,ze kennen normaal hun werk ,dus een ander zal in de toekomst meer werk krijgen ,dus werklieden ,zo opgelost ,wel werken he .hou de moed erin .
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Mooi bedrijf lees ik hieronder. De werknemers werden systematisch uitgebuit. Goede beslissing van de regering om hier niet in tussen te komen. Dit is een van die economische activiteiten die veel beter door de overheid kunnen worden uitgevoerd. Geef de mensen een ambtenarenstatuut en doe een toeslag van 5 of 10 % op de tickets voor de bagageafhandeling. De overblijvende prive bagageafhandelaar is trouwens geen haar beter. Zulke bedrijven zijn we beter kwijt. Voorlopig alleen handbagage dus
  • andre van de wege

    4 jaar geleden
    dat is de wraak voor de vele stakingen waar de mensen slachtoffers waren.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Dat de vakbonden die zaak overnemen, die denken dat ze dat beter kunnen en zullen zeker het personeel ruim vergoeden. Voordeel is dan ook dat ze niet zullen staken en aan kapitaal geen gebrek. Nadeel is dat sommige vakbondsafgevaardigden zonder werk zullen vallen omdat die nooit hebben gewerkt, maar dit is zeker te negeren.
  • Tony Dekeukelaere

    4 jaar geleden
    bedankt vakbonden ! Jarenlang de mensen gepest tijdens hun vakantie , dat is nu het resultaat ! En aan de stakers : geen medelijden ermee !