Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Expertengroep raadde eind februari al herbruikbare mondmaskers aan

De Risk Assessment Group (RAG), die het risico van het coronavirus voor de bevolking analyseert, heeft in een advies nog vóór de krokusvakantie op het nut van stoffen mondmaskers gewezen. Dat meldt De Standaard op basis van verslagen die woensdag zijn vrijgegeven. Reden: toen al werd gevreesd voor een tekort aan wegwerpmaskers.

6 reacties

  • Ben van Antwerpen

    4 jaar geleden
    En ze zijn er nog steeds niet.
  • eddy neirynck

    4 jaar geleden
    Ze draaien hier allemaal met de wind
  • Willy Niclaes

    4 jaar geleden
    In Februari riepen, de experten op om mondmaskers te dragen en bij kans op besmetting in quarantaine te gaan , in Maart roept een andere groep experten op geen mondmaskers te dragen , en reizigers die uit Italië en Spanje terugkomen ,hoeven niet in quarantaine, . In Mei worden dan wel mondmaskers aangeraden en op sommige plaatsen verplicht , welke kat vind zijn jongen nog terug in zo een nest
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    Waarom was MVR dan heel de tijd het omgekeerde aan het beweren? Waarom heeft hij De Block beschermd ivm de mondmasker saga? Een saga die nog altijd niet gedaan is (zie afgekeurde mondmaskers besteld door Goffin)? Waar is onze kwaliteitspers gebleven die dit allemaal blootlegt en breed uitsmeert.
  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Wij hebben hier in Willebroek eindelijk onze mondmaskers gekregen, maar er zijn filters bij, maar je kan die er nergens insteken, dit trekt weer op niks.