Paul Stoffels van Johnson&Johnson. Als chief scientific officer leidt Stoffels bij J&J het team dat een mogelijk coronavaccin ontwikkelt.
Volledig scherm
Paul Stoffels van Johnson&Johnson. Als chief scientific officer leidt Stoffels bij J&J het team dat een mogelijk coronavaccin ontwikkelt. © Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten

Farmareus Johnson & Johnson start volgende maand al met het testen van coronavaccin op mensen, ook in België

Farmareus Johnson & Johnson (J&J), moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, kondigt woensdag aan dat de klinische studies voor hun Covid-19-kandidaatvaccin al in de tweede helft van juli kunnen starten. De wetenschappers lieten eerder nog weten ten laatste in september het vaccin te willen beginnen testen op mensen. 

68 reacties

  • Cem Kilic

    4 jaar geleden
    Normaal duurt het meer dan 10 jaar vooraleer medicatie op de markt kan komen. Dit gaat wel heel erg snel..
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Annemie Michiels, mag deze persoon niet verontwaardigd zijn omdat deze doelgroep 55 tot 65 jaar er niet bij is wat anders wel veelal het geval is. Pierre is misschien allang een vrijwilliger voor klinische studie en is gemotiveerd om deel te nemen en zich op te offeren en zit misschien in die leeftijd.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af of ook de kaderleden en lagere regionen zich als 'vrijwilliger' hebben aangeboden voor hun eigen 'testen'.
  • JOHAN MANGELSCHOTS

    4 jaar geleden
    Ik sta mij open om deze test te ondergaan.
  • Pierre Dubois

    4 jaar geleden
    Vaccinatie hoeft niet verplicht te worden maar er moet een pasje komen voor wie het vaccin gekregen heeft. Geen pasje betekent geen toegang tot openbaar vervoer, horeca, evenmenten, sportwedstrijden, enz. Zo heeft iedereen de vrije keuze om zich al dan niet te laten inenten mijnheer Bogaert.